Archief

Waterweggemeenten 'bewaken' criminelen

Om het aantal overvallen terug te dringen, gaan de gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen nauwer samenwerken. In de praktijk blijkt namelijk dat daders woonachtig in één van deze gemeenten veelal in de buurgemeenten overvallen of andere zware delicten plegen.

Om de samenwerking vorm te geven, is samen met de politie en het Openbaar Ministerie een Actieprogramma Overvalcriminaliteit opgesteld. In dit programma zijn maatregelen opgenomen die per gemeente, afhankelijk van de lokale situatie, verschillend kunnen worden ingezet.

Onderdeel van het actieprogramma is extra aandacht voor ongeveer 600 potentiële daders van overvallen, straatroven en woninginbraken. De aanpak houdt in, dat deze personen en eventueel de thuisomgeving in de gaten worden gehouden. Het gaat om een combinatie van begeleiding en verscherpt toezicht.

Daarnaast zullen er trainingen en bijeenkomsten plaatsvinden voor ouderen, waarin aandacht wordt besteed aan bijvoorbeeld babbeltrucs. Ook ondernemers krijgen trainingen. Verder zal er extra gesurveilleerd worden in de avonduren en rondom de opening- en sluitingstijden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen