Archief

Stadsregio subsidieert laadpalen

Ook inwoners van Maassluis kunnen volgend jaar in aanmerking komen voor een subsidie, als zij op hun eigen terrein een laadpaal willen plaatsen voor een elektrische auto. Die subsidie, ter grootte van maximaal duizend euro, is aangekondigd door de stadsregio Rotterdam. Er is voor de gehele regio voldoende geld beschikbaar voor ongeveer 110 palen.

Een subsidieregeling voor laadpalen op eigen terrein bestaat al in de gemeente Rotterdam. De nieuwe regeling geldt voor de andere veertien gemeenten van de stadsregio. De subsidie kan worden aangevraagd door particulieren, bedrijven en regiogemeenten.

De aanvrager moet een factuur van het laadpunt en het kentekenbewijs of leasecontract van de elektrische auto laten zien. Er is geen subsidie mogelijk wanneer de laadpaal wordt geleverd door de leverancier van de auto.

Het aanvragen van een subsidie zal mogelijk zijn vanaf 1 januari 2013. De aanvragen zullen in volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Het besluit van het dagelijks bestuur van de stadsregio om deze subsidieregeling in te voeren moet nog worden goedgekeurd door het algemeen bestuur.

Categorieen:
Maassluis Algemeen