Archief

Invulling bestuursfuncties blijkt lastig

Niet alleen de Hoekse gymnastiekvereniging HSV 1946 heeft problemen met de invulling van bestuursfuncties. Ook gymnastiekvereniging UDI uit Naaldwijk is op zoek naar een voorzitter en de gymnastiek- en turnvereniging DOS Monster is al acht maanden op zoek naar een secretaris en een nieuwe penningmeester. Dat blijkt uit de vrijwilligersvacaturebank van Vitis Welzijn.



Verder komt naar voren, dat ook andere dan gymnastiekverenigingen moeite hebben met het vinden van nieuwe bestuursleden. Zo is tafeltennisvereniging SVN uit Naaldwijk op zoek naar een voorzitter, de Poeldijkse handbalvereniging Verburch naar een secretaris en badmintonclub De Zeemeeuwen uit 's-Gravenzande naar een penningmeester.



Vitis Welzijn, die al deze vacatures online heeft staan, hoopt dat de problemen met betrekking tot vacatures opgelost kunnen worden door kandidaten buiten de kring van de vereniging zelf te zoeken. In dit verband wordt tevens de suggestie geopperd om de functie van voorzitter in delen op te splitsen.