Archief

Vier jaar cel voor mishandeling

De Poolse man die in juli dit jaar een 24-jarige Naaldwijker zwaar heeft mishandeld, is maandag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot vier jaar cel. Ook moet hij bijna 6000 euro schadevergoeding betalen.

De man schopte de Naaldwijker op het Oranjeplein in het centrum van De Lier meerdere keren tegen het hoofd, toen deze weerloos op de grond lag. De Naaldwijker heeft twee dagen op de intensive care van het ziekenhuis gelegen. De Pool heeft beweerd dat er in een uitgaansgelegenheid ruzie was ontstaan.

Volgens de rechtbank is bewezen dat de man het slachtoffer daadwerkelijk

heeft geraakt. De straf valt een jaar lager uit dan het Openbaar Ministerie had geƫist, omdat de rechter niet poging tot moord maar poging tot doodslag bewezen acht. De rechtbank gaat niet uit van koel en rustig handelen van de dader, wat bij moord het geval is. Hij heeft juist uit drift en boosheid geschopt, aldus het vonnis.

De verdachte werd begin oktober per abuis vrijgelaten. Hij was verward met iemand met dezelfde achternaam. Enige tijd later werd de man in het Rijnmondgebied weer opgepakt.

Categorieen:
De Lier Algemeen