Archief

Illegaal in dienst: 12.000 euro boete

Werkgevers die illegalen in dienst hebben, lopen volgend jaar de kans een boete van 12.000 euro per werknemer te krijgen. Dat is 4.000 euro meer dan nu het geval is. Zeven jaar geleden lag de boete voor dit vergrijp nog op 900 euro.

Dit heeft de Inspectie SZW maandag bekend gemaakt. De inspectie komt voort uit de fusie van de Arbeidsinspectie, de SIOD en de Inspectie Werk en Inkomen. Ook het Westland Interventieteam is hierin opgegaan. Door een wetswijziging krijgt de inspectie meer mogelijkheden. Behalve het opleggen van hogere boetes kunnen de bedrijven van hardnekkige overtreders eerder worden stilgelegd voor een periode van maximaal drie maanden.

Een belangrijke speerpunt in 2013 is de aanpak van malafide uitzendbureaus. De top-100 van meest malafide bureaus wordt daarbij in kaart gebracht en vervolgd. De inspectie gaat verder georganiseerde uitkeringsfraude opsporen en ze bekijkt of gemeenten niet te gemakkelijk bijstandsgerechtigden ontheffen van de plicht tot solliciteren. Daarnaast zal de inspectie ook meer inzetten op het 'afpakken' van crimineel vermogen.

Categorieen:
Westland Algemeen