Archief

Hospice heeft nog 40.000 euro te gaan

Als het in Naaldwijk te openen Hospice Beukenrode met acties nog circa 40.000 euro kan binnenhalen, komt de startfinanciering vrijwel rond. Voorzitter Paul Kempers hoopt op 14 december de sleutel te krijgen, waardoor het hospice aan de Dijkweg nog voor de jaarwisseling in gebruik kan worden genomen.

Met een aantal beroepskrachten en een groep vrijwilligers wordt hiermee een thuis gecreëerd voor mensen die in de laatste fase van hun leven verkeren. Het verzorgingsgebied van Beukenrode omvat het Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.

Opening vóór 1 januari a.s. is van groot belang in verband met de subsidieverschaffing door de rijksoverheid, die voor het eerst drie jaar na in gebruikname plaatsvindt. De begroting van het hospice, voor de inrichting en de exploitatie van de subsidieloze jaren, bedraagt 870.000 euro. Daarvan is inmiddels 580.000 euro binnen. Verder zijn er toezeggingen tot een bedrag van circa 250.000 euro gedaan door grote vermogensfondsen.

"Zoals we er nu voorstaan zijn we nog een kleine 40.000 euro verwijderd van het begrotingsbedrag", aldus Kempers. "Waar we dan nog wel rekening mee moeten houden, is een aantal tegenvallers en onvoorziene posten. Het is immers de eerste keer dat we een hospice van de grond tillen", verklaart hij.