Handbal: eerste nederlaag Verburch

Aan de verste uitwedstrijd van het seizoen heeft Westlandia geen punt overgehouden. In Emmer-Compascuum won koploper DOS met 30-22. In sporthal De Klabbe nam de thuisploeg vanaf het beginsignaal het initiatief. Westlandia kon tot 11-9 in het spoor van DOS blijven. Daarna gaf de titelkandidaat gas bij en nam een 16-11 voorsprong bij rust. Na de pauze was er geen eer meer te behalen voor de Naaldwijkse promovendus. De marge was op een gegeven moment negen treffers (28-19). Uiteindelijk stapte Westlandia met een 30-22 nederlaag van het veld. Stefanie van Dalen-Vollebregt was met vijf treffers topscorer aan Westlandse zijde.

De reserves van Quintus hebben een eenvoudige zege behaald tegen Foreholte. De Heulse reserves hadden in de Van der Voorthal vanaf de eerste minuut het initiatief waar de bezoekers geen antwoord op hadden. De ruststand was 20-8 voor de thuisploeg. Quintus won met 38-23 en blijft door de overwinning tweede achter koploper DOS. Foreholte blijft samen met PSV de enige ploeg in de eerste divisie zonder punten.

Verburch leed tegen Hendirks Graszoden/Leudal de eerste nederlaag van het seizoen. Na vijf zeges bleek Leudal een maatje te groot. In de Van Hornehal in Horn kon de Poeldijkse ploeg niet in het normale spel komen. De opponent nam bij rust een 14-10 voorsprong. Na de pauze wist Leudal het gaatje één doelpunt te vergroten en won met 27-22. Door deze nederlaag heeft Verburch twee punten achterstand op koploper United Breda.

Streekgenoot VELO deed wat het moest doen tegen de reserves van Handbal Venlo. In sporthal Craneveld in Venlo won de Wateringse ploeg voor de tweede keer op rij. De thuisploeg nam bij rust een voorsprong van 12-11. Na de pauze vocht VELO zich naar een overwinning mede door een goed optreden van keepster Laura Jetten. Het werd 25-23 voor VELO. Patricia Zwinkels scoorde acht keer was hiermee topscorer. Door de vierde overwinning van het seizoen gaat VELO richting de subtop in haar divisie.

De reserves van Quintus hebben in sporthal 't Ruiven in Berkel Enschot een nipte nederlaag geleden tegen White Demons. In de vier puntenwedstrijd won de thuisploeg met 21-20. Door dit resultaat heeft White Demons Quintus achterhaald op de ranglijst. Beide ploegen hebben acht punten uit 11 duels en staan in de middenmoot.

DIOS heeft de tweede zege van het seizoen in de eigen Ballonhal behaald. Degradant Handbal Venlo werd in een vier puntenwedstrijd vakkundig opzij gezet. DIOS en de bezoekers stonden na de eerste helft gelijk: 15-15. In de tweede helft wist DIOS het verschil te maken en met mooie aanvallende en verdedigende acties eindigde het duel in een 28-24 zege. DIOS heeft staat vijfde op de ranglijst en heeft nu vier punten voorsprong op Handbal Venlo dat achtste staat. Vincent Kwint scoorde zes keer en werd topscorer.

Westlandia blijft koploper in haar klasse. Na de fikse nederlaag van vorige week tegen Snelwiek herstelde de Naaldwijkse ploeg zich tegen HVV'70. In sporthal Vliethorst in Voorschoten won Westlandia met 33-25. De Naaldwijkse ploeg kwam in de gehele wedstrijd niet in de problemen, maar moest wel bij de les blijven. De ruststand was 11-9 voor Westlandia. Terry Zuyderwijk werd topscorer met 10 doelpunten. Westlandia blijft ongeslagen in uitwedstrijden.