Handbal: Quintus uitgeschakeld in Europa

Het Europacup avontuur van de dames van Quintus is geëindigd in de derde ronde van de Cup Winners' Cup. Na winst op IFN Ionias uit Griekenland bleek het Deense Team Esbjerg over twee wedstrijden duidelijk te sterk voor de Heulse eredivisionist. Vorige week eindigde het thuisduel in een 23-26 nederlaag. In Denemarken verloor Quintus met 36-25. In de eerste helft kon Quintus nog meekomen met de Deense tegenstander, echter in de beginfase van de tweede helft maakte Team Esbjerg het verschil.

De Deense ploeg speelt in een sporthal met een maximumcapaciteit van 2.949 toeschouwers. Ongeveer 400 mensen inclusief 20 Heulse supporters zagen een leuke eerste helft. De thuisploeg nam het initiatief en leidde na ongeveer 10 minuten met 7-5. Dit kwam mede door een betere afronding. Team Esbjerg behield de voorsprong en wist deze een klein beetje uit te breiden. Een 12-9 tussenstand na 20 minuten was het resultaat. Larissa van Dorst keepte sterk in deze fase en stopte onder meer een strafworp. In de laatste fase van de eerste helft formeerde coach Alex Curescu een defensief blok met Kelly Dulfer, Rianne Zonneveld en Marjolein Broch. De Heulse ploeg was moeilijk te passeren en knabbelde één doelpunt van de achterstand weg. De ruststand is 15-13 in het voordeel van de Deense dames.

De Deense ploeg opende sterk in de tweede helft en vergrootten hun voorsprong naar 23-17. Quintus kon geen vat krijgen op de Deense opponent en zag Team Esbjerg de voorsprong uitbreiden naar een marge van 10 treffers: 28-18. Quintus had in deze fase moeite om aanvallend iets uit te richten. De Deense dames maakten goed gebruik van hun ervaring , waren in bepaalde spelmomenten slimmer en dat leverde overtredingen op in het nadeel van Quintus. De Deense ploeg antwoordde met snelle tegenaanvallen. Met nog vijf minuten op de klok was het verschil 9 doelpunten: 31-22. Uiteindelijk eindigde het duel in een 36-25 nederlaag. Daisy Hage was net als vorige week de topscorer aan Heulse zijde.

De Heulse ploeg kan terugkijken op twee goede wedstrijden tegen Team Esbjerg. Het grootste verschil tussenbeide ploegen was de ervaring.

Karakteristieken:

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (8), Kelly Dulfer (5), Lisanne Zwinkels (5), Roos Lockhorst (2), Cynthia Grift (2), Rianne Zonneveld (1), Britt van Stekenburg (1), Marjolein Broch (1)

Tijdstraffen: Britt van Stekelburg (1), Lisanne Zwinkels (1), Marinka van der Ark (1)

Strafworpen voor: 3, waarvan 3 raak

Strafworpen tegen: 5, waarvan 4 raak