Archief

Genomineerden Hoekse ondernemersprijs

Strandclub Zwoel, uitzendbureau Van Bergen en tuinbouwbedrijf De Vries zijn genomineerd voor de 'Hoekse ondernemer van het jaar 2012'. Zij zijn vrijdag van deze nominatie op de hoogte door lokaal bestuurder Wim de Groot en de voorzitter van de Ondernemersvereniging Hoek van Holland, Cees Schalkoort.

Van Bergen Personeelsdiensten staat onder leiding van vader Frans en zoon Bas en is al langere tijd in Hoek van Holland gevestigd. Normaliter werken er 300 mensen bij het bedrijf, maar in piekperioden kan dit oplopen tot 400 medewerkers. De voornamelijk Poolse arbeiders worden vooral ingezet in de tuinbouw. Bij het grote wagenpark kan nog worden opgemerkt, dat er alleen getankt wordt bij Hoekse bedrijven.

Strandclub Zwoel is sinds 2009 in Hoek van Holland gevestigd en behoorde in mei 2010 tot de bedrijven die volledig zijn afgebrand. Eigenaar Sjoerd Henstra, met als passies koken en ondernemen, slaagde erin om twee maanden later weer open te kunnen. Zwoel krijgt nog dit jaar een vermelding in de Michelin-gids. Een onderscheiding van Bieb Gourmand is eveneens een erkenning van vakmanschap.

De Vries BV is een tuinbouwbedrijf, dat al sinds de jaren zestig aan het Haakpad is gevestigd. Vader Kees heeft in de loop der jaren alle aan het bedrijf grenzende tuinderijen gekocht, waardoor het nu over ruim 23 hectare beschikt. In dit familiebedrijf zijn ongeveer 15 mensen werkzaam. Er wordt voornamelijk radijs, groene planten en rucola geteeld.

Tijdens het 'Ondernemersgala Hoek van Holland' op maandag 26 november wordt de Hoekse ondernemer van het jaar 2012 gehuldigd.