Archief

Tijdslimiet voor cultuurbolwerk aan Dijkweg

Uiterlijk eind maart moet duidelijk zijn of de oude Bernadetteschool in Naaldwijk kan worden benut voor culturele doeleinden. Zo niet, dan zal het complex waarschijnlijk verkocht worden. Momenteel wordt onderzocht of het pand aan de Dijkweg naast de muziekschool onderdak kan bieden aan Kunsthuis 18, het kunstenaarscollectief WIT en Muziekcentrum Westland, zeg maar de popmuziek.

Dit kwam naar voren in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad naar aanleiding van een brief van een bouwondernemer, die op deze plaats een woonzorgcentrum voor senioren wil stichten. De bouwer heeft al langer een oogje op het complex, dat aanvankelijk bedoeld was om onderdak te gaan bieden aan een Westlands turncentrum. Maar sinds april 2011 opteert het college voor een cultuurbestemming.

Eigenlijk had al vóór het jongste zomerreces duidelijk moeten zijn of het plan voor een cultuurcentrum te verwezenlijken is. "Mocht dit niet haalbaar zijn, dan wordt de Bernadetteschool weer toegevoegd aan de lijst van te verkopen gemeentelijke panden", schreef het college op 15 juni dit jaar.

Cultuurwethouder Weverling wilde zich in de commissievergadering liever niet laten vastpinnen op een 'deadline', maar ontkwam niet aan de toezegging, dat de limiet wordt gelegd bij het einde van het eerste kwartaal van het nieuwe jaar.