Archief

Startersleningen kunnen weer aangevraagd worden

Starters kunnen sinds donderdag weer een Starterslening aanvragen. Het loket voor Startersleningen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is weer open en de aanvraagformulieren mogen weer door gemeenten worden verstrekt.

De gemeenten Westland, Midden-Delfland, Maassluis en deelgemeente Hoek van Holland maken gebruik van het loket. De SVn kondigde begin november aan tijdelijk geen nieuwe aanvragen voor de Starterslening in behandeling te nemen. Dit tot dat er duidelijkheid zou komen over het belastingregime dat de nieuwe regering zou doorvoeren.

Die duidelijkheid is nu gegeven door Minister Stef Blok van Wonen. Vanaf 1 januari 2013 geldt voor de Starterslening een uitzondering in het belastingregime, waardoor deze onder de huidige voorwaarden kan blijven bestaan.

In Maassluis werd er eerder gestopt met het vertrekken van de Starterslening. Per 19 september was er geen budget meet beschikbaar. De gemeenteraad heeft daarom bij de vaststelling van de begroting 2013 besloten, om extra geld voor leningen beschikbaar te stellen.