Archief

Peiling onder Westlandse popmuzikanten

Onder de Westlandse muziekbandjes wordt de animo gepeild om gebruik te maken van mogelijke oefenstudios in de oude Bernadetteschool aan de Dijkweg in Naaldwijk. Het bestuur van het MuziekCentrumWestland, onder aanvoering van Kees Toets, is enthousiast over deze optie.

Het voormalige schoolgebouw zou een broedplaats moeten worden voor kunst en muziek. Behalve het Muziekcentrum Westland zou het onderdak moeten gaan bieden aan Kunsthuis18, kunstenaarscollectief WIT en de Muziekschool Westland.

In het huidige plan komt de gehele bovenverdieping beschikbaar voor de rock- en popmuzikanten. Daar is plaats voor vier oefenruimtes van ongeveer 50 vierkante meter elk. De ruimtes worden voorzien van drums, versterkers en een zanginstallatie. Ook is er een grote gemeenschappelijke ruimte waar muzikanten samen kunnen komen.

Voor het einde van de maand wil het Muziekcentrum weten, wie er bereid zijn om oefenruimtes te huren en welke dagen en tijdstippen de voorkeur genieten. Tevens wordt gepeild of men zich als vrijwilliger voor het centrum wil inzetten.

De gezamenlijke cultuurinstellingen zijn overigens nog in gesprek met de gemeente Westland om te onderzoeken of de plannen financieel haalbaar zijn.