Archief

Albert Heijn Koornneef ontstemd over Hoogvliet

Albert Heijn Koornneef is bitter gestemd over een krantenartikel, waarin het gaat over de mogelijke vestiging van een supermarkt in Kwintsheul door een concurrent. "Als een bedrijf als het onze is geconfronteerd met een verwoestende brand, ga je niet proberen daar een voordeel uit te halen", reageert de Westlandse supermarktketen.

Dagblad AD Westland opende donderdag met het opschrift 'Hoogvliet ziet kansen', waarbij het specifiek om Kwintsheul gaat. "Wij zien ook kansen in meerdere dorpskernen in het Westland. Is dat voorpaginanieuws?", reageert AH Koornneef. "Wij vinden het niet chique dat Cor-Jan Schreuder van Hoogvliet zich profileert over de rug van een gedupeerde. Evenals wij het niet chique vinden van C1000 Jurgen Zaal uit Naaldwijk dat die hetzelfde probeerde", voegt het bedrijf eraan toe.

AH Koornneef wijst er op, dat er nu in Kwintsheul een tijdelijke buurtwinkel wordt gerealiseerd met financiƫle ondersteuning van zijn kant. Verder heeft hij de conclusie getrokken, dat het voorgenomen bouwvolume kleiner moest worden en het gebouw minder hoog. "Om aan deze twee punten gehoor te geven, hebben we een alternatief plan ingediend bij de gemeente Westland, dat voldoet aan de wensen van de Heulenaren", besluit AH Koornneef.

Desgevraagd zegt concurrent Hoogvliet een supermarkt in Kwintsheul wel te zien zitten. Er zijn nog geen concrete plannen, "maar als de mogelijkheid zich voordoet, zullen wij zeker overwegen naar Kwintsheul te komen", zegt een woordvoerder.