Archief

Keijzer spreekt vertrouwen in Maasdelta uit

Wethouder Keijzer van Maassluis zegt er vertrouwen in te hebben, dat woningcoöperatie Maasdelta huurders in de wijk Sluispolder-West individueel zal begeleiden naar een nieuwe huurwoning. Dit liet hij dinsdagavond weten tijdens een commissievergadering waarin de plannen voor de wijk werden besproken.

De wijk Sluispolder-West gaat de komende jaren op de schop. Meerdere bewoners laten al langer weten, dat zij geen vertrouwen hebben in een juiste doorvoering van de verbouwing door Maasdelta. Woordvoerder Ouwehand van een van de bewonersverenigingen in de wijk onderstreepte dit nogmaals tijdens de geboden inspreekgelegenheid.



Woningcoöperatie Maasdelta heeft volgens de wethouder goede plannen om de huidige huurders te helpen, maar hij wil niet zo ver gaan dat hij een terugkeergarantie geeft. Keijzer wijst daarbij de renovatie van de Burgemeesterswijk, waarbij dit ook niet is gedaan. Wel kregen de bewoners van deze wijk de mogelijkheid om zich als eerste in te schrijven op nieuwe appartementen in de stad. De wethouder heeft gezegd met Maasdelta te kijken of zoiets dergelijks ook mogelijk is voor Sluispolder-West.

Categorieen:
Maassluis Algemeen