Archief

Geld voor extra's splitst gemeenteraad Maassluis

Kon de gemeenteraad van Maassluis vorige week tijdens de behandeling van de begroting nog geprezen worden om zijn eengezindheid, dinsdagavond was hier weinig van over. De oppositie kon het niet eens worden met de coalitie over de besteding van subsidie van de Stadsregio voor de ontwikkeling van de stad.



Alle fracties zijn voorstander van het verlengen en daarmee voltooien van de boulevard langs de Nieuwe Waterweg. Echter met het instemmen om geld van deze extra subsidiepot hiervoor te gebruiken, zou de oppositie ook automatisch instemmen om extra geld te besteden aan een impuls voor de binnensport, de borging van het muziekonderwijs en een oefentuin voor scootmobielbestuurders.

De oppositie, bestaande uit Maassluis Belang, D66, CDA en de ChristenUnie, wil het extra geld echter alleen uitgeven aan incidentele zaken en wilde niet dat de voorstellen werden samengevoegd. Deze fracties zouden het geld liever willen besteden aan bijvoorbeeld het verder opknappen van de Laan 1940-1945.

Het combinatievoorstel werd uiteindelijk toch aangenomen, omdat de coalitie, bestaande uit PvdA, VVD en VSP, unaniem vóór stemde.

Categorieen:
Maassluis Algemeen