Archief

Verzoek om commissie Beeldende Kunst

De raadsfractie van Westland Verstandig heeft bij het college van B en W het verzoek ingediend om een commissie Beeldende Kunst Buitenruimte in het leven te roepen. De fractie heeft deze wens geuit in schriftelijke vragen aan B en W.

Volgens Westland Verstandig is de gemeente in het bezit van een interessante kunstcollectie in de buitenruimte bestaande uit beelden. Echter, enige vorm van toezicht op behoud van de goede kwaliteit van die beelden is er niet. Ook is er volgens de fractie geen enkele structuur meer in Westland voor het zoeken naar plekken waar kunst tot stand kan komen en het opsporen van de juiste kunstenaars die hiervoor hun ideeën beschikbaar stellen.

Daarom wordt gepleit voor de instelling van een commissie bestaande uit kunstenaars/kunsthistorici aangevuld met de ambtenaren die nu beeldkwaliteit in de buitenruimte tot taak hebben. Invoering van een dergelijke commissie behoeft amper of geen financiële consequenties te hebben voor de gemeente, aldus de fractie. Overigens zou er, wat Westland Verstandig betreft, best wel een budget vrijgemaakt mogen worden voor een verfraaiing door middel van kunst in de buitenruimte.

Indien het college bereid is om het initiatief te nemen voor zo'n commissie, wil Westland Verstandig graag weten binnen welk tijdsbestek dat dan zou kunnen.

Categorieen:
Westland Algemeen