Archief

Nog geen plannen Koningshoek, wel een visie

Hoewel er nog geen concrete plannen liggen hoe eigenaar Wereldhave het winkelcentrum Koningshoek in Maassluis verbouwd wil hebben, maakt de Detailhandelvisie 2012 duidelijk hoe het college van B en W het voor zich ziet. Het college ziet niet het Stadshart als hoofdwinkelgebied maar winkelcentrum Koningshoek.

De positie van het winkelcentrum is momenteel te zwak. Daarnaast is het gemiddeld winkelaanbod in centra van steden met dezelfde inwoneraantal 2,5 keer zo groot. Het college heeft dan ook als wens om het winkeloppervlakte te vergroten van circa 11.800 m2 naar 14.000 tot 18.000 m2.

De haalbaarheid van deze uitbreiding ligt aan de bereidheid van winkels om te verhuizen van de Elektraweg en uit de wijk Elysium naar het winkelcentrum Koningshoek. Daarbij kan onder meer worden gedacht aan de Bristol en Scapino. Verder moet er naast de twee huidige supermarkten net als voorheen een derde komen in de vorm van een zogeheten harddiscountsupermarkt.

Ook staat in het visiedocument, dat de branches mode en huishoudartikelen ondervertegenwoordigd zijn. Tevens komt naar voren, dat het kansrijk is om een warenhuis als de C&A aan te trekken met daarnaast enkele kleinere winkelketens.

Wethouder Keijzer liet eerder weten dat het initiatief tot het verbouwen van Koningshoek bij eigenaar Wereldhave ligt. Hij wil nog dit jaar in gesprek met Wereldhave om erop aan te dringen met plannen te komen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen