Archief

Beddenspecialist Maassluis wordt Hofleverancier

Beddenspecialist Spijker in Maassluis mag zich vanaf woensdag Hofleverancier noemen. De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer Fransen, reikt woensdagmiddag in aanwezigheid van de burgemeester Karssen van Maassluis het predicaat uit tijdens een bijeenkomst.

Spijker is al 100 jaar een begrip in Maassluis. Vanaf de oprichting is de winkel gevestigd op dezelfde locatie aan de Wip in het centrum van de stad.

Op 12 februari 1912 opende Lourens Spijker de winkel, waarin een breed assortiment aan handelswaar werd verkocht, zoals meubelen en bedden. Tot de winkel behoorde tevens een meubelstoffeerderij. Zoon Jan nam het bedrijf van zijn vader over. Diverse buurpanden werden aangekocht en bij de winkel gevoegd. Het bedrijf groeide gestaag uit tot een onderneming bestaande uit tien personen.

In 1973 kwam zoon Jaap in het bedrijf. Samen met zijn echtgenote Anke voert hij sinds 1980 de directie. De bedrijfsvoering werd in de loop der jaren minder arbeidsintensief, waardoor het aantal personeelsleden geleidelijk is afgenomen tot momenteel drie.

Spijker doet veel aan sponsoring en ondersteuning van de evenementen in Maassluis. In 2012 werd het bedrijf door de Ondernemers Federatie Maassluis uitgeroepen tot winnaar van de Maassluise Ondernemersprijs.

Categorieen:
Maassluis Algemeen