Archief

Verdeeldheid over Cultuurweb Westland

Organisaties uit het Westlandse culturele veld hebben verschillend gereageerd op het plan van wethouder Weverling voor een netwerkorganisatie, Cultuurweb Westland. Maar liefst vijftien insprekers luchtten maandagavond hun hart tijdens de vergadering van een gemeenteraadscommissie.

De reacties waren vooral óf positief óf bijzonder kritisch. De voorstanders, die in de meerderheid leken, loofden de samenwerkingsmogelijkheden die het Cultuurweb moet gaan bieden. Onder hen was onder meer theaterschool Koperen Kees, die zich eerder juist afwendde van het Centrum voor de Kunsten in zijn oorspronkelijke vorm.

De insprekers die kritiek spuiden, waren fel. Scherpe vragen over gemaakte kosten passeerden de revue. Ook vroeg een van hen zich af, of er in het Westland, waar iedereen elkaar kent, een netwerkorganisatie wel nodig is. Een ander wilde weten of er wel aan het amateurveld wordt gedacht.

Raadsleden hadden onder meer vragen over de kosten, zowel de al gemaakte kosten door vooronderzoek als in de toekomst te maken kosten door de nieuwe organisatie. Wethouder Weverling zegde toe om hieromtrent binnenkort meer inzicht te geven.

Categorieen:
Westland Algemeen