Archief

Tijdelijk geen startersleningen in Westland

Mensen die voor het eerst een huis willen kopen, kunnen ook in Westland voorlopig geen starterslening meer aanvragen. Reden is de onduidelijkheid over de fiscale aftrekbaarheid van de starterslening vanaf 1 januari 2013.

Wie in Westland een starterslening aanvraagt, komt terecht bij de stichting Stimulering Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Tot er meer duidelijkheid is, neemt de SVn geen aanvragen meer in behandeling. Aanvragen die tot 14 november binnenkomen, worden nog wel afgehandeld.

"Deze rigoureuze maatregel is nodig, omdat niet duidelijk is of startersleningen volgend jaar nog fiscaal aftrekbaar zijn. Per 1 januari 2013 is hypotheekrente alleen nog fiscaal aftrekbaar voor leningen die maandelijks worden afgelost. Startersleningen worden weliswaar afgelost, maar niet vanaf jaar één", aldus de SVn.

Op grond van het regeerakkoord is het mogelijk dat in het nieuwe Belastingplan een uitzondering wordt gemaakt voor startersleningen. Hierin staat dat de gunstige leningsfaciliteit voor starters wordt uitgebreid. De behandeling van het Belastingplan deze week in de Tweede Kamer moet daarom helderheid bieden.

Categorieen:
Westland Algemeen