Archief

'Situatie Stadshart moet niet vijf jaar langer duren'

De situatie zoals die nu is in het Stadshart van Maassluis moet geen vijf jaar meer voortduren. Anders zal een sterke verschraling van het aanbod gaan optreden en zal een groter deel van de zelfstandigen met een bijzonder aanbod voor Maassluis verloren gaan.

Dit staat in de Detailhandelsvisie 2012 die in opdracht van de gemeente Maassluis is opgesteld door een adviesbureau. Het functioneren van zowel de huidige supermarkt C1000 als van een aanzienlijk deel van de overige winkeliers in het historisch centrum staat onder druk. C1000 is te klein en heeft een parkeerprobleem. Ook veel andere winkels zijn te klein en er zijn te weinig passanten om iets aan te kunnen verkopen.

Het adviesbureau pleit er voor de C1000 te laten verhuizen van de Lange Boonestraat, net buiten het winkelgebied, naar De Vliet. Hierdoor kan een compacter winkelgebied met Nieuwstraat en Zuidvliet worden gevormd. In het historische centrum moet volgens de adviseurs alleen winkels met een specialistisch aanbod komen zoals een sieradenwinkel, groente-, mode- en fotospeciaalzaken. Ook de horeca moet worden uitgebreid.

Het rapport stelt dat voor de niet dagelijkse aankopen door de consument de Koningshoek een veel geschikter winkelgebied is. De gemeenteraad zal zich de komende tijd buigen over de Detailhandelsvisie.

Categorieen:
Maassluis Algemeen