Archief

Opnieuw bezwaar tegen vergunning LTC Naaldwijk

Richard Bultink van Racket & Partycentrum 's-Gravenzande is niet blij met de vergunning die de gemeente heeft verstrekt aan tennisvereniging LTC Naaldwijk voor de renovatie van het sportpark. Hij spreekt van oneerlijke concurrentie. Eerder ging hij al in bezwaar tegen een vergunning en die werd toen aangepast wegens een procedurefout. Maar nog steeds is Bultink ontevreden en daarom gaat hij opnieuw in bezwaar.

Volgens Bultink heeft de gemeente Westland gratis grond weggegeven aan LTC Naaldwijk. Bultink zegt zelf 30.000 euro per jaar te betalen voor zijn grond, terwijl LTC Naaldwijk volgens hem een symbolisch bedrag van een euro betaalt. "Ze krijgen een kantine die commercieel verpacht gaat worden en ook de tennishal zal commercieel worden gebruikt," zegt hij. "Er zit dus geen verschil meer tussen was zij doen en wat ik doe."

LTC Naaldwijk wil eind november starten met het vervangen van de gravelbanen door smashcourt. Vervolgens wil de club in december ook starten met de aanleg van funderingen voor een tennishal waar leden ook in de winter terecht kunnen. De kans bestaat dat dit moet worden uitgesteld, omdat Bultink heeft besloten bezwaar te maken tegen de omgevingsvergunning die LTC hiervoor heeft gekregen.

Als de hele bouwprocedure wel doorgang vindt, verwacht voorzitter Henk Salome van LTC Naaldwijk in maart volgend jaar het sportcomplex te hebben verbouwd. Voor het hele project heeft de club een bedrag van 850.000 euro nodig. "De gemeente wil ons hierin niet tegemoet komen, dus we zullen alles zelf bij elkaar moeten halen," reageert Salome. Om de laatste 30.000 euro bij elkaar te halen, organiseert de club op 16 november een gala-avond.