Archief

Goede doelen Wollebrandcross bekend

Stichting Wollebrandcross heeft bekend gemaakt voor welke goede doelen zij zich dit jaar tijdens de 13e editie zal inzetten. Het opgehaalde geld gaat naar bijvoorbeeld Het Colombinehuis, een vakantieplek voor gezinnen met zorgkinderen.

Daarnaast gaat een deel van de opbrengst ook naar Make-a-Wish Nederland die zich inzet om wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte in te laten gaan. Ook Mappa Mondo krijgt een deel. Zij biedt een thuis voor ernstig zieke kinderen. Naast het verlenen van zorg creƫert Mappa Mondo een omgeving waarin de kinderen een zo gewoon mogelijk, prettig kinderleven hebben.

Stichting Westland4Gambia kan ook rekenen op hulp van Stichting Wollebrandcross. Westland4 Gambia biedt rechtstreekse hulp aan de lokale bevolking van Gambia. Middin, waar kinderen vanaf 10 maanden tot en met zes jaar met een ontwikkelingsachterstand hulp krijgen, kan ook uitkijken naar een bijdrage.

Tot slot krijgt ook Stichting Amigos de Trasciende een bijdrage. Deze stichting ondersteund Hip Hop voor Guatamala. De hip-hopcultuur motiveert jongeren van 8 tot 18 jaar om een positieve levenskeuze te maken, door middel van workshops en lezingen.

Naast de reeds vertrouwde (sport) evenementen die Stichting Wollebrandcross organiseert om geld bij elkaar te halen, zijn er dit jaar twee nieuwe activiteiten: de crea-workshop en een klaverjaswedstrijd. Vorig jaar haalde de stichting met de alle evenementen 278.000 euro op.

Categorieen:
Algemeen