Archief

El Mokaddem nieuwe wethouder

Mohamed el Mokaddem is de nieuwe wethouder van de gemeente Westland. Het 29-jarige raadslid van de fractie van Progressief Westland neemt de plaats in van Jan Bogaard, die vorige maand opstapte toen de gemeenteraad geen besluit kon nemen over de locatie van een nieuw gemeentehuis.

Met Progressief Westland heeft de gemeente weer een meerderheidscoalitie. In september stapte Westland Verstandig uit de coalitie uit onvrede over de gang van zaken rond de huisvesting van de gemeenteambtenaren. In een extra raadsvergadering komende woensdag zal El Mokaddem worden benoemd.

Of El Mokaddem ook het beladen dossier 'huisvesting ambtenaren' in zijn portefeuille krijgt, is nog niet bekend. Dat dossier is de verantwoordelijkheid van het hele college en het college moet maar bepalen wie die kar gaat trekken, zo lieten de fractievoorzitters van CDA, GemeenteBelang Westland en Progressief Westland maandagmiddag weten.

De nieuwe coalitie zegt dat er geen wijzigingen worden aangebracht in het bestaande collegeprogramma. Wel wordt dat aangevuld met een aantal accenten vanuit Progressief Westland. Die hebben op hoofdlijnen betrekking op sociaal beleid, duurzaamheid, jeugd en jongerenbeleid en de kwaliteit van de buitenruimte.

Categorieen:
Westland Algemeen