Handbal: Quintus wint van koploper Aalsmeer

Westlandia heeft het middenmoot duel tegen Venus/Nieuwegein gewonnen. In sporthal De Pijl wisten de Naaldwijkse dames in de tweede helft het verschil te maken. Na een 19-19 ruststand eindigde het duel in een 34-30 eindzege voor Westlandia. Het betekende de vierde zege voor de Naaldwijkse ploeg in een thuiswedstrijd. Voor degradant Venus/Nieuwegein was het de vierde nederlaag in een uitwedstrijd. In punten is Westlandia langszij de degradant gekomen. Stefanie van Dalen-Vollebregt scoorde tien treffers. Jenny van der Hoevenw as zes keer succesvol te hebben.

De reserves van Quintus bezorgden Bentelo de eerste thuisnederlaag van het seizoen. In sporthal De Pol in Bentelo konden de gedeeld nummers twee geen echte wedstrijd op de mat leggen. Quintus was de sterkste van de twee ploegen en won verdiend met 28-19. De Heulse ploeg behaalde voor de vijfde keer dit seizoen in evenzovele wedstrijden twee punten in een uitwedstrijd.

Verburch blijft koploper in haar klasse. In de Jan van der Valkhal won de Poeldijkse ploeg voor de vijfde keer op rij. In de topper tegen MHV'81 had Verburch geen moeite met de bezoekers uit Mill. Na een 20-9 voorsprong bij rust won de thuisploeg met 28-19. Over drie weken staat de topper in Breda tegen United Breda op het programma.

VELO won met 30-10 van de reserves van Hellas. In Wateringen was het een eenzijdige wedstrijd waarin VELO nooit en te nimmer iets te duchten had van de Haagse opponent. De thuisploeg stond na de eerste helft al met 14-3 voor. Na de pauze liet VELO de teugels iets vieren. Hellas ging met een ruime nederlaag terug naar Den Haag: 30-10.Topscorer werd Kelly Zwinkels met 7 treffers.

Quintus heeft voor de eerste keer dit seizoen een topwedstrijd in winst weten om te zetten en blijft gedeeld tweede op de ranglijst. In de Van der Voorthal won de thuisploeg van koploper Fiqas/Aalsmeer. Quintus opende sterk door het benutten van kansen en het niet weggeven van kansen. Binnen 20 minuten was de stand 10-2 voor de thuisploeg. Het grootste verschil werd tien punten na ruim 26 minuten spelen. Voor rust kwam Aalsmeer terug tot 14-7. Bij Quintus viel Karim Tamim uit en dat bleek verdedigend en aanvallend een aderlating. Aalsmeer speelde in de tweede helft gevarieerder en boekte daarmee succes. De Heulse ploeg zag Aalsmeer in haar nek hijgen. De marge werd teruggebracht tot twee doelpunten verschil (21-19). De thuisploeg hield stand en liep in de laatste minuten uit naar een 27-23 zege. Bij Quintus was Roals Stuiver met zes treffers topscorer. Lambert Zwinkels scoorde vijf keer.

DIOS kon de stunt van vorige week tegen TTL/Tachos niet voortzetten. In sporthal Mheenpark in Apeldoorn wist promovendus Univé/Achilles de derde thuisoverwinning van het seizoen te pakken. Na een 9-9 ruststand viel in de tweede helft de beslissing. DIOS verloor met 22-16. De ploeg uit Midden-Delfland verloor hiermee haar ongeslagen status in uitwedstrijden en blijft in de middenmoot bivakkeren.

Quintus verloor met 24-29 van Venus/Nieuwegein. In de Van der Voorthal wisten de bezoekers het puntenaantal van twee dus te verdubbelen naar vier. Nieuwegein blijft voorlaatste. Quintus stond na de eerste helft al met 10-15 achter. De bezoekers wisten deze voorsprong in het tweede bedrijf te handhaven: 24-29. Aan Westlandse zijde scoorde Tim Bottinga zes keer.

Westlandia leed in sporthal De Pijl tegen Snelwiek de eerste nederlaag van het seizoen: 37-27. Hoewel de ploegen elkaar met rust nog in balans hielden (16-16), bleken de Rotterdamse gasten toch een maatje te groot. In deze klasse gaan vier ploegen met acht punten aan de leiding.