Handbal: Quintus eervol ten onder in Europacup

Quintus heeft in de derde ronde van Cup Winners' Cup tegen Team Esbjerg goed partij gegeven. De Heulse ploeg deed niet veel onder voor de ervaren Deense formatie die toch een lichte onderschatting had voor de kracht van de Heulse ploeg.

In een redelijk gevulde Van der Voorthal (500 toeschouwers) liet Quintus soms leuk en frivool handbal zien, bleef in het spoor van Team Esbjerg, echter op belangrijke momenten sloeg de Deense ploeg toe. Vanaf het beginsignaal van het Tsjechische scheidsrechterskoppel bleek Quintus gelijkwaardig te zijn aan de Deense opponent. Team Esbjerg was naar Kwintsheul gekomen met 10 speelsters, waarvan één keepster en nam de wedstrijd toch te licht op. Het grootste verschil tussen beide ploegen is de ervaring zonder dat dit in de wedstrijd echt naar voren kwam.

De beide ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. Na 10 minuten was de stand 5-5, waarna Quintus zelfs op een 7-6 voorsprong kwam. Team Esbjerg hervond zich en temporiseerde en scoorde zes keer op rij. De wedstrijd leek na ruim 25 minuten gespeeld te zijn echter Quintus knabbelde twee punten van de achterstand af. De ruststand was 14-11 in het voordeel van de Denen.

In de eerste tien minuten na de pauze liet Team Esbjerg zich het kaas van het brood eten. Quintus blufte de opponent af en kwam brutaal langszij: 16-16. Roos Lockhorst, Daisy Hage en Kelly Vollebregt waren de aanjagers bij Quintus. De dekking stond goed waardoor keepster Larissa van Dorst een aantal keren goed kon redden. De thuisploeg kwam zelfs op een 17-16 voorsprong. Het bleef gelijk opgaan en met een 22-22 tussenstand leek een stuntje in de lucht te hangen. De Deense dames sloegen in de laatste fase van de wedstrijd toe door onoplettendheid in de Heulse verdediging af te straffen. Team Esbjerg won met uiteindelijk met 26-23 en zal zich de wedstrijd in Kwintsheul anders voorgesteld hebben. Quintus kan terugkijken op een goede wedstrijd en heeft een eervolle nederlaag geleden.

Karakteristieken:

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (6), Roos Lockhorst (4), Kelly Vollebregt (3), Jamy de Ruijter (2), Cynthia Grift (2), Britt van Steekelenburg (2), Rianne Zonneveld (2), Kelly Dulfer (1), Lisanne Zwinkels (1)

Tijdstraffen: Cynthia Grift (2), Marjolein Broch (1), Rianne Zonneveld (1), Roos Lockhorst (1)

Strafworpen voor: 4 waarvan 3 raak

Strafworpen tegen: 13 waarvan 10 raak