Zaterdagvoetbal: Lyra wint van koploper

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis blijft koploper. In het uitduel tegen hekkensluiter NIVO Sparta hadden de Tricolores het alleen in het eerste half uur moeilijk, op dat moment maakte Niels Redert de bevrijdende 0-1. In de tweede helft liep Maassluis naar een 0-4 zege uit.

FC 's-Gravenzande maakte het zich zelf in de thuiswedstrijd tegen Geinoord nog lastig. Na de treffer van De Brito verzuimde de ploeg uit Westland om de tweede te maken. De 1-0 werd toch als zege uit het vuur gesleept. FC 's-Gravenzande blijft meedraaien in de top van 1B.

Lyra won verrassend van koploper Haaglandia. De 0-1 achterstand werd naar een 2-1 overwinning omgebogen. Michael de Bruin en Johnny Vermeer zorgde voor de Lierse produktie.

Monster won de streekderby met 3-1 van HVC '10. De thuisploeg besliste de wedstrijd pas in de slotfase, maar kreeg ook daarvoor reeds voldoende kansen. Naaldwijk sleepte op De Hoge Bomen in de slotfase nog een punt in de wacht; 1-1 tegen Gouda.

Tweede klasse D

VDL heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Rozenburg. De "Waterwegderby" ging met 2-3 verloren, ondanks twee treffers van Rodney Remmerswaal.

Derde klasse C

Honselersdijk klimt steeds meer in de richting van de top van 3C. De streekderby tegen Westlandia werd met 2-1 nipt gewonnen door de brigade van oefenmeester Piet Boon. KMD leed een dure nederlaag en zakte vier plaatsen; van de koppositie naar de vierde plaats. De Wateringers verloren met 2-5 van Semper Altius.

MVV '27 won door een late treffer in blessuretijd van Mark Akkerman met 2-1 van Duindorp en deelt nu met Semper Altius weer de eerste plaats.

MSV '71 verloor teleurstellend met 0-3 van Houtwijk, terwijl Maasdijk in de laatste minuut een zege tegen CION veilig stelde. De gevierde man aan de Lange Kruisweg was Jente van Staalduinen. Hij maakte de 3-2.

Vierde klasse D

Quintus verspeelde dure punten. De Heulenaren kwamen niet verder dan 3-3 tegen VVK. Verburch blijft het matig doen, nu was Hermes/DVS met 0-4 de betere in Poeldijk.

Karakteristieken:

NIVO Sparta-Excelsior Maassluis 0-4 (0-1)

Niels Redert (2), Leonardo Amarello, Jorno Reurink

FC 's-Gravenzande-Geinoord 1-0 (1-0)

Domingos Lopes de Brito

Bijz: Duel begon 15 minuten te laat. Geinoord en scheidsrechter waren te laat op het Juliana Sportpark, oorzaak was een file als gevolg van een ongeluk op de A20.

Lyra-Haaglandia 2-1 (0-0)

Michael de Bruin, Johnny Vermeer

SC Monster-HVC '10 3-1 (1-0)

SC Monster: Ruud Zuyderwijk (p), Bernardo Bor, Barry Bond

HVC '10: Robin van Zanten

Rood HVC '10: Jeroen Rensen (2 keer geel), na afloop rood trainer Bert de Best

Bijz: Duel begon 15 minuten te laat. Ingeplande scheidsrechter kreeg net voor aanvang een migraine-aanval, hij floot alsnog zelf.

Naaldwijk-Gouda 1-1 (0-0)

Johan de Bloois

Bijz: Duel begon 15 minuten te laat. Gouda was te laat op het Juliana Sportpark, oorzaak was een file als gevolg van een ongeluk op de A20.

VDL-Rozenburg 2-3 (0-1)