Archief

Zorgen gymverenigingen over turnhal

De Westlandse gymnastiekverenigingen maken zich zorgen dat de nieuwe Westlandse Turnhal er op 1 augustus volgend jaar toch niet staat. Dat schrijven ze in een brief aan het college van B en W, die maandag in de raadscommissie Maatschappelijke Omgeving aan de orde komt.

De verenigingen zijn al jaren bezig om een speciale turnhal gebouwd te krijgen. Aanvankelijk leek die op de locatie van de Bernadetteschool aan de Dijkweg in Naaldwijk gerealiseerd te worden. In 2011 werd de intentieovereenkomst daarover op verzoek de toenmalige wethouder Bogaard ontbonden en werd een locatie op sportpark De Hoge Bomen aangewezen. De gemeente reserveerde 700.000 euro voor de turnhal.

Het bestuur van de Stichting Westlandse Gymnastiekverenigingen schrijft onaangenaam verrast te zijn door berichten, dat andere sportverenigingen schetsplannen en/of scenario's voor het sportpark hebben ontwikkeld. Daardoor slaat bij de stichting de onzekerheid over de turnhal weer toe. Het bestuur wil van de gemeente de garantie dat de bouw van de hal geen vertraging oploopt.

Dat de turnhal niet op de Dijkweg kon komen, had te maken met de plannen voor een Centrum voor de Kunsten. Een particulier initiatief om op de plek van de school een woonzorg-voorziening te realiseren, werd daarom door de gemeente van de hand gewezen.

Het centrum is echter van de baan en vervangen door een 'cultuurweb' dat van bestaande accommodaties gebruik moet maken. De gemeente is daarom door het Dordtse bedrijf Timmers namens Vastgoedmaatschap Ten Donk benaderd met de vraag, of het mogelijk is om toch een woonzorg-voorziening op de locatie Bernadetteschool te realiseren.