Archief

'Snel helderheid Westlandse coalitie geboden'

Enkele fracties in de Westlandse gemeenteraad vinden het van groot belang, dat er heel snel duidelijkheid komt over de Westlandse coalitie. LPF Westland en LEO 2.0 hebben dat vrijdag kenbaar gemaakt. Laatstgenoemde fractie wil op korte termijn een extra raadsvergadering.

De gemeente Westland kent sinds begin september een 'minderheidsregering', doordat Westland Verstandig uit de coalitie stapte. GemeenteBelang Westland (GBW) en het CDA komen drie zetels te kort om een meerderheid in de raad te hebben. Er zijn afrondende gesprekken gaande met Progressief Westland om eventueel toe te treden tot de coalitie.

LEO 2.0 wil daar niet van weten. Het lijkt deze fractie wijzer om door te gaan met de huidige twee partijen, mede gezien de stijgende bereidheid tot samenwerking binnen de gemeenteraad. Bovendien kan er een kostenbesparing van enkele eurotonnen worden geboekt, aldus LEO 2.0. Daarom is een oproep aan de burgemeester gedaan om het initiatief voor een extra raadsvergadering te nemen.

LPF Westland ziet eveneens het voortbestaan van de minderheidscoalitie als de beste optie voor de komende periode. Ook deze fractie put moed uit de toenemende saamhorigheid in de raad. De LPF heeft in een brief aan GBW en CDA gevraagd om de hele gemeenteraad in het lopende proces te betrekken.

Fractievoorzitter Rijneveen van GBW heeft dinsdag aangekondigd, dat de coalitiepartijen uiterlijk komende maandag openheid van zaken hopen te kunnen geven.

Categorieen:
Westland Algemeen