Archief

Drie aanhoudingen na lange achtervolging

Drie Hagenaars van ongeveer 20 jaar zijn vrijdagmiddag na een lange achtervolging, die in Wateringen begon, door de politie aangehouden. Ze reden in een gestolen auto en veroorzaakten tijdens de achtervolging ook nog een aanrijding.

De politie werd gewaarschuwd, dat drie mannen waarschijnlijk wilden inbreken in een woning aan de Guldensmijn in Wateringen. Het betrapte trio ging er vandoor in een gereedstaande auto, waarvan later bleek dat die op 5 november was gestolen. Op de Dorpskade zag een motoragent de auto en zette de achtervolging in.

De mannen reden met zeer hoge snelheid via de Heulweg, Poeldijkseweg, Noordweg, Erasmusplein naar Den Haag. Op sommige stukken werd meer dan 100 km/u gereden. Meerdere politie-eenheden namen aan de achtervolging deel.

Op de kruising van de Melis Stokelaan en de Loevesteinlaan veroorzaakte de bestuurder een aanrijding. Daarbij waren meerdere auto's betrokken, maar vielen er geen gewonden. Uiteindelijk kwam de auto op de Vrederustlaan tegen een paal tot stilstand. De drie inzittenden probeerden weg te rennen, maar konden worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Categorieen:
Wateringen Algemeen