Archief

Buurtsuper De Heul half december open

Inwoners van Kwintsheul kunnen vanaf half december weer de dagelijkse boodschappen in hun eigen dorp doen. Dan opent de tijdelijke buurtsuper De Heul zijn deuren in het leegstaande gedeelte van het pand van Boutkan Accountancy aan de Kerkstraat.

Initiatiefnemer is Heulenaar Necati Erbas, die al diverse buurtwinkels in Den Haag exploiteert. Hij krijgt daarbij financiƫle ondersteuning van Koornneef Supermarkten bv, die een deel van de huur voor zijn rekening neemt. Het pand, waarin tot voor kort een uitzendbureau was gevestigd, past qua omvang niet binnen de AH-formule.

Op 7 januari dit jaar brandde de supermarkt van Albert Heijn Koornneef tot op de grond toe af. Sindsdien is het centrumplan voor Kwintsheul, waarin een nieuwe AH-supermarkt en een andere locatie van De Kastanjehof is opgenomen, in een stroomversnelling gekomen. Onderzocht wordt of er alternatieve (financieel) haalbare scenario's mogelijk zijn voor het plan die in september werd gepresenteerd.

Vooral de grootte van de supermarkt en de hoogte van de bebouwing kregen toen de nodige kritiek van de inwoners. De gemeente is van plan om medio december een inloopbijeenkomst te organiseren om de mogelijke scenario's aan de Heulenaars voor te leggen.

Categorieen:
Algemeen