Archief

Westlandse bezuinigingen onder de loep

De Westlandse gemeenteraad heeft dinsdag de begroting voor 2012 vastgesteld. In een bijna negen uur durende vergadering, mochten raadsleden 'schieten' op de bezuinigingsplannen van het college.

In totaal kwamen er 22 moties en 5 amendementen op tafel. Vele onderwerpen passeerden de revue, maar met name 'buitenruimte' en 'jeugdbeleid' waren onderwerp van gesprek.

In eerste instantie wilde het college bezuinigen op onderhoud van groen om de begroting rond te krijgen. Een overgrote meerderheid in de raad protesteerde. Dit niet alleen vanwege hinder die hierdoor ontstaat, maar ook omdat zij vinden dat kosten simpelweg worden doorgeschoven.

Een ander probleem met het korten op buitenruimte, is dat dit voor Sociale Werkplaats Patijnenburg, die veel van de werkzaamheden uitvoert, een enorm verlies zou betekenen. Het college heeft nu toegezegd samen met de raad naar de mogelijkheden te kijken en Patijnenburg daarbij te betrekken.

Ook voor het jongerenwerk was veel aandacht. Het ging dan met name om de combinatiefunctionarissen die werken op scholen en bij sportverenigingen. De raad wil dat het college voor hen snel met concrete doelen komt. Ook zou de subsidie voor jongerenorganisatie Welzijn E25 in tact moeten blijven.

Categorieen:
Westland Algemeen