Archief

HV Westland krijgt steun bij aanleg watervelden

Hockeyvereniging Westland krijgt financiële ondersteuning van de gemeente Westland voor de realisatie van een waterveld. Het college van B en W heeft de wens van de gemeenteraad overgenomen, om bij te dragen aan de kosten voor de aanleg van zo'n veld.

De komst van dit nieuwe veld opent de deuren om gastheer te zijn voor een van de teams die gaat deelnemen aan het wereldkampioenschap hockey, dat in 2014 in ons land wordt gehouden. Om hiervoor in aanmerking te komen, is het hebben van een waterveld een vereiste.

De gemeente zal maximaal 25% van de kosten op zich nemen, waarbij het bedrag van 150.000 euro als grens wordt gesteld. Naar verwachting bedragen de kosten voor de aanleg van het waterveld 600.000 euro.

Hoewel de vereniging al geld gespaard heeft voor dit project, moet nog ongeveer 25% van de kosten gedekt worden. Om dit te bereiken, zal de vereniging haar pijlen richten op het bedrijfsleven en zullen ook tal van activeiten op touw worden gezet.

Voorzitter Wim Halverhout van HV Westland stelt, dat de eerste mijlpaal bereikt is, maar dat het boek nu pas echt geopend wordt. Verder benadrukt hij, dat dit project ten goede komt aan heel de vereniging en dat het WK-aspect hierbij mooi meegenomen is. Op de algemene ledenvergadering van vrijdag 23 november wordt het startschot voor dit project gelost.

Categorieen:
Westland Algemeen