Archief

'Gaan instellingen samen door na vallen Cultuurhuis?'

Nu het plan voor een Cultuurhuis in het Sanofipand in Maassluis van tafel is, vraagt wethouder Van der Wees zich hardop af, of de betrokken cultuurinstellingen nu toch verder gaan op de weg van samenwerking. Of blijkt straks, dat het hen alleen ging om samenwonen in het Sanofipand?

Als de instellingen zelf geen vervolg aan de bundeling lijken te geven, zal Van der Wees het initiatief nemen om ze alsnog te laten samenwerken. Dit liet hij dinsdagavond weten tijdens de behandeling van de programmabegroting 2013 in de gemeenteraad.



Begin deze maand werd duidelijk dat de eigenaar van het Sanofipand aan de Govert van Wijnkade een andere huurder heeft gevonden. Het Cultuurhuis moest een samensmelting worden van diverse cultuurinstellingen in Maassluis, zoals het Nationaal Sleepvaartmuseum, de Kunst- en Cultuuracademie, de kunstuitleen, de Historische Vereniging Maassluis en het gemeentemuseum.



Verder is nog niet duidelijk, wat er gaat gebeuren met het leeggekomen Schuurkerkje. Wethouder Keijzer gaf aan, dat dit monumentale pand een maatschappelijk bestemming zal krijgen, maar ook dat de invulling van het Schuurkerkje pas aan bod komt, zodra de plannen voor Sluispolder West klaar zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen