Archief

Strenge eisen aan cursus verkeersregelaar

Het lijkt een vrijwel onhaalbare kaart, dat verenigingen zelf de cursus verkeersregelaar gaan geven. Dat blijkt uit de antwoorden van burgemeester Van der Tak van gemeente Westland op schriftelijke vragen van de CDA-fractie.

Aan de cursus zijn strenge eisen verbonden. Het geven van instructie door vrijwilligersorganisaties zelf is niet toegestaan, ook niet als dat door geïnstrueerde leden wordt gedaan. Zou de gemeente er toch voor kiezen, dan zou er van gemeentewege regie moeten worden gehouden. De hieraan verbonden kosten zijn aanzienlijk, aldus Van der Tak.

De fractie stelde de vragen naar aanleiding van berichten dat aanstellingspassen niet tijdig voor aanvang van het evenementenseizoen gereed zouden zijn. In antwoord hierop zegt de burgemeester, dat de passen in de meeste gevallen tijdig zijn afgegeven. De enkele keren dat dit niet het geval was, is dit opgelost door een besluit te nemen waarmee door verkeersregelaars kon worden aangetoond dat ze bevoegd waren.

Van der Tak is er van overtuigd dat, nu opleidingsinstituut NIVOO haar tweede jaar ingaat als verantwoordelijke voor de instructies en de aanstelling van verkeersregelaars, de logistiek beter zal verlopen.

Categorieen:
Westland Algemeen