Archief

Maassluis mikt op inzet uitkeringsgerechtigden

De gemeente Maassluis gaat de komende tijd tientallen Maassluizers die een uitkering hebben op grond van de Wet werk en bijstand oproepen om hun handen uit de mouwen te steken. Hierbij kan gedacht worden aan het opknappen van de sloep van zeesleper De Elbe, het opruimen van zwerfafval, het in de wintermaanden sneeuwvrij maken van stoepen en trottoirs en actief betrokken zijn bij werkzaamheden in de Burgemeesterswijk. Dit alles met behoud van de uitkering.

Gemeenten kunnen sinds juli dit jaar van deze uitkeringsgerechtigden eisen, dat zij maatschappelijk nuttige werkzaamheden uitvoeren, die worden verricht in aanvulling op scholing. Van de mensen die niet direct een baan kunnen vinden, wordt verwacht dat zij zich, bijvoorbeeld door het verrichten van vrijwilligerswerk, actief inzetten voor de Maassluise samenleving.

Overigens is in Maassluis, in tegenstelling tot de landelijke trend, het aantal Wwb-uitkeringsgerechtigden in de eerste tien maanden van 2012 met 2% gedaald. "Dit is een mooi resultaat, maar de gemeente Maassluis wil meer", aldus het gemeentebestuur.

Categorieen:
Maassluis Algemeen