Archief

In Maassluis wonen 18 militairen

Het zal menig Maassluizer een pak van het hart zijn: in de gemeente wonen 18 militairen. Nog geruststellender is dat in 2012 naar verwachting eenzelfde aantal militairen in Maassluis zal zijn gehuisvest.

Dit feit is te lezen in de programmabegroting 2013 van Maassluis, waarover de gemeenteraad zich dinsdag buigt. De stad telt 31.964 inwoners, maar dat aantal zal volgend jaar niet worden gehaald: de gemeente verwacht een daling naar 31.883 inwoners.

Er staat meer lezenswaardigs in de begroting. Zo kan de fietsminnende inwoner zich uitleven op 35 kilometer fietspad, ruim 7 kilometer meer dan dit jaar. Tegelijkertijd komt er meer ruimte voor de auto: 98 kilometer aan straat en weg tegen 94,5 kilometer dit jaar. Dat komt vooral door nieuwbouwprojecten zoals Het Balkon en de Burgemeesterswijk.

En wie dacht dat Maassluis niet veel groen heeft, heeft het mis. Met 158 hectare, ongeveer 237 voetbalvelden, aan groen heeft Stadsbeheer nu al de handen vol. Volgend jaar zal dit zelfs toenemen naar 161 hectare. De toename wordt veroorzaakt doordat de gemeente een strook langs de Nieuwe Waterweg heeft overgenomen van Rijkswaterstaat.

De programmabegroting wordt dinsdag en woensdagavond vanaf 19.00 tot ongeveer 22.45 uur behandeld door de gemeenteraad. De raadsvergadering is openbaar voor het publiek. Op WOS TV is daarna een programma over de begrotingsbehandeling uit.

Categorieen:
Maassluis Algemeen