Zondagvoetbal: Verburch knokt zich langs Full Speed

Westlandia bleef voor de vijfde keer op rij ongeslagen. De reeks bestaat uit vier overwinningen en één gelijkspel. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 1-0 van Leonidas. De winnende treffer werd al na ruim een kwartier gescoord. Westlandia is inmiddels opgeklommen tot een gedeelde derde plaats.

Bij Westlandia was het verder feest omdat de reserves de eerste periodetitel binnen wisten te slepen.

VELO incasseerde voor de derde keer dit seizoen een nederlaag op eigen veld. Koploper VOC kon pas in de tweede helft het verschil maken. De ruststand was 1-1. Na de pauze scoorden de Rotterdammers nog drie keer. De wedstrijd werd vlak voor tijd tijdelijk gestaakt wegens commentaar op de leiding aan de kant van VOC. De wedstrijd werd uitgespeeld.

Schipluiden behaalde tegen HVV een gelijkspel. Beide ploegen konden op sportpark De Diepput uiteindelijk tevreden zijn met het 1-1 gelijkspel. Schipluiden stond een kwartier voor tijd nog met 1-0 voor, maar moest in de slotfase met een man minder spelen omdat Marcus Post een rode kaart kreeg.

Derde klasse A

Den Hoorn blijft lijstaanvoerder van haar klasse. Makkelijk ging het niet voor de koploper in het duel tegen DOSR. Nicky Clemens van den Bos werd de matchwinner in de 3-2 gewonnen wedstrijd. Hij scoorde de 3-2 vanuit een strafschop.

Verburch blijft aan kop in haar klasse en wordt gevolgd door Gouda. Beide ploegen behaalden een overwinning. De Poeldijkse ploeg had het moeilijk in Delft tegen Full Speed. De Delfste thuisploeg stond na 18 minuten met 2-0 voor. Na een 2-2 ruststand werd de winnende treffer werd twee minuten voor laatste eindsignaal gescoord.