Handbal: VELO verliest van koploper

Quintus behaalde de vierde thuiszege van het seizoen. In de Van der Voorthal werd Kwebbel/E&O gemakkelijk verslagen. De Heulse ploeg opende prima en na een kwartier spelen was de stand 8-3 voor de thuisploeg. Het veldspel was in bepaalde fases slordig. Quintus behield de marge van vijf doelpunten tot aan het rustsignaal: 13-8. Na de pauze startte Quintus sterk en met nog een kwartier te spelen was het verschil met de Emmense ploeg tien doelpunten: 22-12. In het resterende kwart bleef dit verschil gehandhaafd en won Quintus met 30-20 van de ploeg uit Drenthe. Coach Alex Curescu kon gedurende de wedstrijd speelsters met lichte pijntjes rust geven. De nasleep van de Europacup wedstrijden in Griekenland heeft een aantal speelsters blessures opgeleverd. Jantine Zwinkels is voor de rest van het seizoen niet meer inzetbaar voor de Heulse ploeg. De opbouwspeelster scheurde een voorste kruisband van een knie in het tweede Europacupduel tegen OFN Ionias. Tess van Buren en Roos Lockhorst speelden een sterke wedstrijd. Quintus blijft derde op ranglijst achter koploper Sercodak/Dalfsen en runner-up Succes Schoonmaak/VOC.

Westlandia heeft de vierde uitnederlaag van het seizoen geleden. In sporthal De Heuf in Panningen bleek Eurotech/BEVO met 29-27 te sterk voor de promovendus. Na de eerste 30 minuten keek de Naaldwijkse ploeg tegen een 16-13 achterstand aan. Na de tweede nederlaag in de tweede periode lijkt de rol van Westlandia in deze periode uitgespeeld. Eurotech/BEVO behaalde de derde zege op rij in deze periode en lijkt een van de kanshebber voor winst van de tweede periode. Bij Westlandia scoorde Francis van den Burg de meeste treffers. Zij trof acht maal doel. Westlandia staat negende op de ranglijst.

De reserves van Quintus blijven meedoen om de bovenste plaatsen. De Heulse ploeg is na de 31-21 overwinning op mede-hekkensluiter PSV de nummer twee van de ranglijst en dit is op basis van een beter doelsaldo dan Bentelo en Eurotech/BEVO. In de Van der Voorthal was de ruststand 19-9. Deze voordelige marge werd niet mee prijs gegeven.

VELO heeft tegen mede-koploper United Breda niet kunnen stunten. De Wateringse promovendus verloor in sporthal Haagse Beemden in Breda met 24-20 van de titelkandidaat mede doordat te veel speelsters hun niveau niet haalden. De ruststand was 13-10 in het voordeel van United Breda. De thuisploeg bleef voor de dertiende keer in competitieverband ongeslagen. Kelly Zwinkels was met zeven doelpunten topscoorster. VELO blijft in de middenmoot staan.

Verburch blijft met United-Breda de ongelagen koploper. Beide ploegen hebben hun vier wedstrijden in winst omgezet. De Poeldijkse ploeg ging op bezoek bij Marsna. In sporthal Marsane in Meerssen bleek de hekkensluiter niet opgewassen tegen Verburch. De koploper had na de eerste helft een 15-7 voorsprong en won uiteindelijk met 30-14. Voor Verburch betekende dit de grootste zege van het seizoen. Volgende week wacht Verburch een geduchte concurrent voor de bovenste plaatsen. MHV'81 uit Mill komt op bezoek in Poeldijk. De topper tegen United Breda staat over vier speelronden op het programma.

DIOS stuntte in de eigen Ballonhal tegen koploper TTL Tachos: 21-21. Trainer Joris Witjes had voor zijn ploeg een goed tactisch plan uitgestippeld en dat werd goed uitgevoerd door zijn spelers. In de Ballonhal ontstond een spannend schouwspel. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. De rust werd ingegaan met een gelijke stand: 10-10. Na de pauze kwam DIOS zelfs drie doelpunten voor, maar zag Tachos toch op voorsprong komen bij 19-19. Een spannende slotfase volgde en in de laatste minuut kon Tachos uit de laatste aanval niet tot score komen. DIOS en Tachos sloten af met een 21-21 gelijkspel. DIOS wist van de zeven strafworpen maar twee strafworpen raak te schieten. Robin Huisman werd topscorer met 6 treffers. TTL Tachos blijft ondanks het eerste puntverlies koploper. DIOS blijft gedeeld vijfde op de ranglijst.

De reserves van Quintus konden het in de uitwedstrijd niet bolwerken tegen de reserves van Fiqas/Aalsmeer. In sporthal Bloemhof in Aalsmeer won de thuisploeg met 38-29. Aalsmeer blijft samen met de reserves van OCI Lions gedeeld tweede op de ranglijst. Quintus is terug te vinden in de middenmoot.

Westlandia heeft de vierde zege op rij behaald in de openingsfase van de competitie en blijft koploper. In sporthal Onderdak in Zierikzee won de Naaldwijkse ploeg met 22-17 van Delta Sport. Westlandia speelde een gedisciplineerde wedstrijd waarin het na de eerste helft een voorsprong van twee doelpunten: 10-12. Na de pauze wist Westlandia de voorsprong gestaag uit te bouwen. Bij de Naaldwijkers werd Terry Zuiderwijk topscorer.