Archief

Zaterdagvoetbal: belangrijke zege MSV'71

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis heeft de koppositie weten te behouden. De tricolores wonnen hun vijfde wedstrijd op rij. Aan de Lavendelstraat in Maassluis werd Kloetinge met 2-0 verslagen. Excelsior Maassluis blijft één punt voorsprong houden op ASWH.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft na twee nederlagen op rij eindelijk weer een driepunter kunnen bijschrijven. In Vlaardingen won de 's-Gravenzandse ploeg de topper tegen Deltasport. Het werd 3-1 voor de Westlandse formatie. FC 's-Gravenzande en Deltasport staan gedeeld tweede en hebben drie punten achterstand op koploper FC Rijnvogels.

Tweede klasse C

De streekderby tussen HVC'10 en Lyra eindigde in een gelijkspel. Gezien de stand op de ranglijst konden beide ploegen zich geen verlies permitteren. Op het Gemeentelijk sportpark in de Rondgang werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel. Beide ploegen blijven in het rechterrijtje staan.

Sportclub Monster kreeg de grootste nederlaag van het seizoen te verwerken. In de suptopper tegen DSO kon de fusieclub geen potten breken. Op sportcomplex Bentwoud in Benthuizen won DSO met 5-0. Naaldwijk behaalde tegen SEV het tweede gelijkspel van het seizoen. In Leidschendam sloten beide ploegen af met een 1-1 eindstand.

Tweede klasse D

VDL behaalde de grootste zege van het seizoen. Pernis werd op sportpark "vv Pernis" met 5-0 verslagen. Rodney Remmerswaal was een plaag voor de defensie, want hij scoorde vier keer. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 0-0 gelijkspel. Pernis is een fusie van Excelsior Pernis en DOTO. VDL blijft zesde op de ranglijst.

Derde klasse C

Koploper KMD heeft de koppositie weten te behouden. De Wateringse ploeg moet de eerste plaats wel delen met Semper ALtius. KMD werd in Vlaardingen verrast door CION en verloren met 2-1. KMD kon voor de derde keer in deze competitie een derde overwinning op rij behalen, maar lieten deze kans wederom liggen.

Een week na de eerste nederlaag van het seizoen ging MVV'27 wederom onderuit. Die Haghe liet de Maaslandse ploeg volledig kansloos. Op sportspark Ockenburg won Die Haghe met maar liefst 4-0.

Westlandia won voor de tweede keer deze competitie twee duels op rij. Op sportpark De Hoge Bomen werd streekgenoot Maasdijk met 2-1 verslagen. De Naaldwijkers blijven meedoen in de subtop. Maasdijk moet toch gaan vrezen voor een seizoen in de kelder van de derde klasse. De Maasdijkse ploeg verloor voor de vijfde keer op rij en is terug te vinden op plaats twaalf.

MSV'71 deed goede zaken in de onderste regionen. In Scheveningen won MSV'71 het "degradatieduel" van Duindorp met ruim verschil: 4-0. Hierdoor behoudt MSV'71 de aansluiting met de onderste ploegen van de middenmoot.

Honselersdijk moest de derde nederlaag van het seizoen slikken. In het middenmootduel tegen Quick Steps bleek de Haagse ploeg duidelijk te sterk: 4-1.

Vierde klasse D

Quintus liet twee dure punten liggen in Schiedam en liet de kans liggen om langszij de nummer twee van de ranglijst te komen en blijft derhalve derde. De Heulse ploeg speelde met 1-1 gelijk en zag de nummers één (HBSS) verliezen en de nummer twee (Swift Boys) gelijkspelen.

Verburch speelde voor de eerste keer dit seizoen gelijk. De Poeldijkse ploeg stopte hiermee een serie van vier nederlagen op rij. Op sportpark Madestein snoepte Verburch Loosduinen een punt af: 1-1.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Kloetinge 2-0 (1-0)

Wouter Gudde, Osama Rachid

Deltasport - FC 's-Gravenzande 1-3 (0-2)

Domingos Lopes de Brito, Michiel van den Berg (p), Rico Luijando

HVC '10 - Lyra 1-1 (0-0)

HVC '10: Jeroen Rensen

Lyra: Michael de Bruin

DSO - Sportclub Monster 5-0 (4-0)

SEV - Naaldwijk 1-1 (1-1)

Aike van den Bos

Pernis - VDL 0-5 (0-3)

Rodney Remmerswaal (4), John Bekker

Quick Steps - Honselersdijk 4-1 (0-0)

Marcel Bruggeling

CION - KMD 3-2 (2-1)

Roy van Velden (2)

Duindorp - MSV '71 0-4 (0-0)

Bas Lankwaarden, Kees Starmans (2), Pim van Hal

Die Haghe - MVV '27 4-0 (2-0)

Westlandia - Maasdijk 2-1 (2-1)

Westlandia: Eigen doelpunt, Bob Dijkhuizen

Maasdijk: Kevin van den Berg

Loosduinen - Verburch 1-1 (1-0)

Twan de Lange

Hermes DVS - Quintus 1-1 (1-0)

Gino Zwirs