Archief

Rotterdam: 'Het komt goed met het Fort'

Burgemeester en wethouders van Rotterdam zijn vol vertrouwen dat het 'Fort aan den Hoek van Holland' niet behoeft te worden gesloten. De gemeente baseert dit op de gesprekken met een "serieuze huurder", die het museum wil behouden en moderniseren door naast maatschappelijke ook commerciële functies op het complex uit te voeren.

Dit stelt het college van B en W in de beantwoording van schriftelijke vragen van de raadsleden Van Gent (VVD) en Tempel (CDA). De belangstellende partij wil het complex vanaf 1 januari a.s. huren. Dat komt dan als geroepen, omdat de vrijwilligers die het Fort nu runnen, de door de gemeente aangekondigde huurverhoging niet kunnen opbrengen.

Stichting Fort aan den Hoek van Holland betaalt dit jaar 2.300 euro aan Rotterdam, maar moet volgend jaar 135.000 euro gaan betalen. Dat zijn volgens B en W de werkelijke kosten om het complex op termijn in stand te houden. Voor subsidiëring komt het Fort niet in aanmerking, omdat het niet is opgenomen in het Cultuurplan. "Deelgemeente Hoek van Holland heeft aangegeven geen financiële mogelijkheden tot subsidiëring te hebben", aldus B en W.