Archief

Streekbus bijna 4 procent duurder

Een ritje met het streekvervoer wordt op 1 januari duurder. Stadsgewest Haaglanden heeft besloten de kilometerprijs met 3,83 procent te verhogen. Daarmee volgt Haaglanden de landelijke prijsindexatie voor openbaar vervoertarieven. Er komen in 2013 geen extra tariefsverhogingen.

Het basistarief wordt verhoogd van 83 eurocent naar 86 eurocent. Voor de stads- en streekbussen van Veolia enHTMbuzz, de trams van HTM, RandstadRail en de Erasmuslijn binnen de stad Den Haag wordt het nieuwe kilometertarief 0,144 euro. Dat is een verhoging met ongeveer een halve cent. RandstadRail en de Erasmuslijn buiten Den Haag kosten 0,168 euro per kilometer, een verhoging van ongeveer 0,6 eurocent.

Een kaartje gekocht in de tram, bij de automaat van HTM of in de bus van HTMbuzz gaat 3 euro kosten. Een kaartje in de nachtbus van HTMbuzz 5 euro. Bij Veolia kost in 2013 een kaartje in Zoetermeer en Delft 2 euro. Een kaartje in de streekbus van Veolia kost dan 4 euro.

Er komt per 1 januari één OV-abonnement voor reizen in het hele gebied van de stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden. Dit nieuwe 'regioabonnement' vervangt de sterabonnementen. Het abonnement kan op iedere dag van het jaar ingaan en werkt alleen op een persoonlijke OV-chipkaart. De prijs van het abonnement komt overeen met die van de oude sterabonnementen. De huidige weekkaart komt te vervallen

Categorieen:
Algemeen