Archief

Ruimere reclameregels sportclubs

Het is vooral te danken aan de raadsfractie van de VVD, dat sportverenigingen in het Westland zonder belemmering hun complexen mogen blijven voorzien van reclame die naar de openbare weg is gericht. Het was fractievoorzitter Bart Waasdorp, die woensdagavond nadrukkelijk wees op een specifiek gevolg van het voorgestelde nieuwe reclamebeleid.

Bij eerdere gelegenheden waarin de effecten van het nieuwe reclamebeleid zijn besproken, was bij veel fracties het spreekwoordelijke kwartje nog niet gevallen, dat de verbodsbepaling heel nadelig uitpakt voor diverse clubs. Waasdorp maakte het zeer herkenbaar door te wijzen op de situatie bij Hockeyvereniging Westland en atletiekvereniging Olympus '70.

Wethouder Meijer wees op het pragmatische handhavingsbeleid van de gemeente. Volgens de oude regels waren naar buiten gerichte reclameborden feitelijk ook al illegaal, verklaarde hij. Dus zo'n vaart zou het volgens hem niet lopen.

Maar LPF-raadslid Cobie Gardien wees er op, dat het bij de vaststelling van nieuwe regels zeer ongewenst is, om bij voorbaat te stellen, dat strijdig handelen in sommige gevallen best gedoogd zou kunnen worden. "Dan kun je het veel beter gewoon toestaan", aldus Gardien. Uiteindelijk steunde bijna de voltallige raad het wijzigingsvoorstel dat werd ingediend door de VVD.

Categorieen:
Westland Algemeen