Archief

Maassluise Cultuurhuis gaat niet door

Leo Lauwaars, initiatiefnemer van het Cultuurhuis in Maassluis, heeft tot zijn spijt een streep moeten zetten door dit project. De eigenaar van het Sanofipand aan de Govert van Wijnkade, het beoogde onderkomen van het Cultuurhuis, heeft namelijk een andere huurder gevonden.

Het Cultuurhuis moest een samensmelting worden van diverse cultuurinstellingen in Maassluis, zoals het Nationaal Sleepvaartmuseum, de Kunst- en Cultuuracademie, de kunstuitleen, de Historische Vereniging Maassluis en het gemeentemuseum. Maar juist het gedeelte aan de kant van de Waterweg waar het Cultuurhuis had moeten komen, is verhuurd aan een oliehandel uit Rotterdam.

"Het risico hing al die tijd al in de lucht. We hadden een aantrekkelijk alternatief aanbod gekregen, maar de overige ruimte is niet geschikt voor ons doel", aldus Lauwaars. Voor de initiatiefnemer houdt het wat betreft het cultuurhuis op. "Als iemand anders het op wil pakken, help ik graag", maar voor Lauwaars houdt het op.

Wel zal hij betrokken blijven bij de samenwerking tussen verschillende cultuurinstellingen in de stad. Zo is hij al langere tijd voorzitter van een werkgroep die als doel heeft de musea met elkaar samen te laten werken. "Musea in Maassluis zijn in het hele proces naar een Cultuurhuis al bewuster samen gaan werken", aldus Lauwaars.

Categorieen:
Maassluis Algemeen