Archief

Geen beslissing over 'tuindersreclame'

De gemeenteraad van Westland heeft woensdagavond geen knoop kunnen doorhakken over het al dan niet toestaan van reclame-uitingen die geen relatie met het pand of perceel waarop ze zijn aangebracht. Dit komt in de praktijk veel voor bij tuinbouwbedrijven bij doorgaande wegen.

Volgens de opgestelde nieuwe beleidsregels moet reclame op bedrijven gekoppeld zijn aan de activiteiten van het betreffende bedrijf. Diverse fracties wilden deze beperking laten schrappen. In de woorden van Cobie Gardien (LPF Westland): "Een tuinder moet reclame kunnen maken voor bijvoorbeeld Ikea of McDonald's".

Het door haar ingediende amendement om deze versoepeling te bereiken, leidde bij de stemming tot een zeldzame gebeurtenis in de Westlandse politiek: de stemmen staakten, op 16-16. Burgemeester Van der Tak kon zich niet herinneren dit eerder in de afgelopen acht jaar te hebben meegemaakt.

Het staken der stemmen was onder meer het gevolg van de omstandigheid dat raadslid Dylan Otto van GemeenteBelang Westland anders stemde dan de rest van zijn fractiegenoten. Hij is bevreesd voor te veel verrommeling langs de wegen.

Naast GemeenteBelang Westland waren ook de LPF, VVD en LEO 2.0 voorstander van verruiming van de regels. Tegen stemden CDA, Westland Verstandig, Progressief Westland, ChristenUnie-SGP en D66. Er waren overigens vijf raadsleden afwezig. Het onderwerp zal later opnieuw op de agenda komen.

Categorieen:
Westland Algemeen