Archief

Angst regeert in gemeenteraad Westland

In de gemeenteraad van Westland lijkt de angst te regeren; de angst dat er komende dinsdag toch geen knoop kan worden doorgehakt over de locatie voor een nieuw gemeentehuis. Doordat in de openbaarheid nog geen enkele fractie blijk heeft gegeven van de bereidheid om van standpunt te veranderen, is het de vraag of er een meerderheid is te vinden voor óf de Tiendweg óf de Verdilaan, beide in Naaldwijk.

De verdeeldheid kwam woensdagavond indringend aan de orde aan het slot van de vergadering van de raadscommissie Bestuur. Nadat er bijna drie uur lang vragen waren gesteld over de jongste berekeningen en inschattingen op het terrein van bestemmingsplannen, was de beklemmende vraag: welk concept-besluit moet er volgende week op tafel liggen?

Uiteindelijk is afgesproken, dat er twee ontwerp-besluiten door de griffie zullen worden opgesteld: één voor de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg en één voor de voormalige Rabobank aan de Verdilaan. Omdat het college van B en W tot op heden een (lichte) voorkeur voor de Tiendweg koestert, zal dat voorstel vrijwel zeker als eerste in stemming worden gebracht.

Fractievoorzitter Koolstra van de ChristenUnie-SGP sprak de vrees uit, dat er volgende week "geen recht wordt gedaan aan het besluit van 5 september". Toen besloot de meerderheid van de gemeenteraad tot centrale huisvesting aan de Tiendweg óf aan de Verdilaan. De raad loopt nu het risico zichzelf een brevet van onvermogen te geven.