Archief

Globaal signalement geweldjongeren bekend

Politie Haaglanden heeft maandagavond signalementen vrijgegeven van de

jongeren, die op zaterdagavond 15 september jl. in het 's-Gravenzandse Oranjepark een aantal tieners zonder enige aanleiding hebben mishandeld. In enkele gevallen is sprake van ernstig letsel.

De verklaringen van de zes belaagden lopen enigszins uiteen. Bij de groep aanvallers gaat het volgens hen om ongeveer acht jongeren. Het waren bijna allemaal jongens, maar één van de slachtoffers meende ook een meisje in de groep te hebben gezien.

Enkele belagers droegen een Nickelson-jas, enkele liepen er met capuchon op; er werden ook blauwe en grijze vesten gezien. Het was een gemengde groep van blanke en getinte jongens. Een van de getinte jongens werd gekenmerkt door dikke lippen.

In de groep zou zich ook een wat dikkere jongen met blond stekeltjeshaar hebben bevonden, die naar schatting 1.85 tot 1.90 meter lang is en vermoedelijk met een Westlands accent spreekt.

Wie op grond van deze signalementen tips voor de politie meent te hebben, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844 en te vragen naar bureau Westland. Wie absoluut anoniem wil blijven, kan bellen met 0800-7000.