Handbal: winst Westlandia na zinderende slotfase

Dames

Eredivisie

In de eerste topper van het seizoen raakte Quintus de ongeslagen status kwijt. In sporthal De Weeren was Succes Schoonmaak/VOC te sterk voor de Heulse ploeg. De Amsterdamse ploeg won met 29-23 en boekte hierdoor de vierde zege van het seizoen. VOC is koploper van de eredivisie.

International Larissa van Dorst raakte in de warming-up geblesseerd aan haar enkel dat de doelvrouw niet aan de wedstrijd kon begonnen. De blessure is zodanig erg dat Van Dorst enkele weken niet zal kunnen spelen.

Quintus startte goed in de topper en had vanaf het begin het initiatief. Dit resulteerde in een 16-14 voorsprong bij rust. Na de pauze stortte de Heulse ploeg volledig in. Volgens trainer Alex Curescu liet zijn ploeg zich in het tweede bedrijf meeslepen door het fluiten van de scheidsrechter. Hierdoor raakte zijn ploeg uit balans en werden te veel fouten gemaakt. VOC profiteerde hiervan en bouwde aan een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven: 29-23.

Bij Quintus werd Daisy Hage topscorer met zeven doelpunten.

Westlandia heeft de eerste thuiszege van het seizoen binnen. In sporthal De Pijl hadden de Naaldwijkse dames het lastig tegen PSV. De thuisploeg had na de eerste 30 minuten een 15-13 voorsprong. Gedurende de tweede helft nam PSV meer het initiatief en leidde vijf minuten voor tijd met 24-26. De Naaldwijkse ploeg knokte voor wat het waard was en gaf in de laatste zinderende vijf minuten de tegenstander geen kans. Westlandia scoorde de zes volgende treffers en won het duel met 30-26. Jenny van der Hoeven en Stefanie van Dalen-Vollebregt scoorden beide zeven doelpunten.

De reserves van Quintus hebben ook de derde wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In en tegen Nieuwegein won de Heulse ploeg met 31-26 van de middenmotor.

Heren

DIOS heeft zich hersteld van de nederlaag van vorige week tegen het tweede team van Fiqas/Aalsmeer. In en tegen Nieuwege dicteerde DIOS de wedstrijd. In de eerste helft kon de thuisploeg en hekkensluiter nog bij blijven bij de ploeg uit Den Hoorn: 8-10. Na de pauze stelde DIOS orde op zaken en werd het duel voortijdig beslist en kwam de overwinning niet meer in gevaar: 14-21. Voor de derde keer op rij werd Frank Snelder topscorer. Nu was de opbouwer zes keer trefzeker.

De reserves van Quintus zijn er niet ingeslaagd om van kampioenskandidaat TLL/Tachos een punt af te snoepen. Sterker nog, de Heulse ploeg verloor in de Van der Voorthal dik van de bezoekers uit Waalwijk. Na een 9-13 achterstand bij rust verloor Quintus met 29-15. Chris de Bakker werd topscorer aan Heulse zijde.