Archief

Leerzame fietstocht langs polderdijken

Fietsen door het weidelandschap in de omgeving van Midden-Delfland en tegelijkertijd wat opsteken over de dijken en kades die het landschap karakteriseren; dat kan op zaterdag 22 september tijdens de Dag van de Dijk met de fietsroute Tour de Delfland.

De Dag van de Dijk is een jaarlijks, landelijk evenement dat in het teken staat van de bescherming tegen overstromingen van onze dijken. De fietsroute Tour de Delfland, die speciaal voor deze dag is uitgezet door het hoogheemraadschap, is zo'n 35 kilometer lang. De tocht voert de deelnemers door Schipluiden, Maasland en Kwintsheul, langs interessante plekken waar Delfland werkt aan droge voeten in de polder.

Onderweg is het mogelijk om de dijken wandelend, per step of vanaf het water te bekijken. Verder kan men een nieuw gemaal bezoeken, is er een speurtocht voor kinderen en kunnen de kleintjes meedoen aan het dijkwachtspel.

De Tour de Delfland start vanaf 11.00 uur op drie locaties, te weten: Zwet 1, Kwintsheul, Vlaardingsekade 59 in Schipluiden of Trekkadepad (bij de veerpont) in Maasland. Het evenement duurt tot 16.00 uur.