Archief

Vragen Hoekse PvdA over 'makkelijke' Verbeek

De deelraadsfractie van de PvdA in Hoek van Holland heeft aan het dagelijks bestuur van de kustplaats schriftelijke vragen gesteld over een Twitter-bericht van bestuurslid Koos Verbeek. Hij pleitte daarin voor het stimuleren van de economie door minder regels te stellen. "Laat bedrijven zich ontwikkelen in deze regio, met groei van de haven", zo betoogde Verbeek.

De PvdA wil weten of Verbeek daarmee het standpunt van het dagelijks bestuur verkondigt. De partij zegt het belang van de haven voor Nederland te zien, maar maakt zich ernstig zorgen over het groeien van diezelfde haven en de soort van industrieën die zich vestigt "aan de overkant". "Ook het daarbij behorend, exceptioneel groeiend aantal scheepvaartbewegingen maakt het tot een zeer risicovol gebied", aldus de PvdA.

"Goede wet- en regelgeving (handhaving en controles) zijn hierbij van essentieel belang. Ook het onlangs verschenen rapport van de GGD baart ons zorgen en dwingt tot uiterst zorgvuldig omgaan met betrekking tot de groei van de haven. Wij verwachten van het dagelijks betuur dat er zeker geen vrijbrief wordt weggeven voor de groei van onze buurman", vervolgt de PvdA.

De fractie wil van het dagelijks bestuur weten, wat zijn standpunt is met betrekking tot de groei van de haven. "Als het standpunt van de heer Verbeek afwijkt van het standpunt van het dagelijks bestuur, hoe gaat u daarmee om?", vraagt de PvdA.